Florin Bican
Scrie și traduce literatură pentru copii și ține ateliere online de scriere creativă. Este autorul volumului de versuri Cântice mârlănești (Humanitas Educațional, 2007) şi coordonator, alături de Stela Lie, al antologiilor de literatură pentru copii din seria Bookătăria de texte & imagini (apărute la Pro Editura şi Tipografie, 2009, și Pandora M, 2016).
La Editura Arthur i-au apărut volumele Reciclopedia de poveşti cu rimă şi fără tâlc (versuri, 2013), Şi v-am spus povestea aşa. Aventurile cailor năzdrăvani rememorate de ei înșiși (2014) și Tropice tâmpe (2017), care a inaugurat seria de autor „Florin Bican”. Tot în 2017, la Editura ART, i-a apărut volumul de versuri Singur printre mârlani.
În Cartea albă cu Apolodor sau Apolododecameronul (Arthur, 2019), Florin Bican lansează o continuare a aventurilor eroului lui Gellu Naum. În 2020 inaugurează, la Editura Arthur, seria „Apolodor explorator”, cu volumul Descoperim cu Apolodor, în Deltă, păsările-n zbor. În următorul volum din serie, aflat în curs de apariție, pinguinul-călător îi va călăuzi pe micii cititori pe Lună.
Florin Bican este prezent în antologiile Arthur din seria „Cărțile mele”: Care-i faza cu cititul? (2010); Ce poți face cu două cuvinte (2011), Cui i-e frică de computer (2013), Uite cine vorbește (2016), Cel mai mult și mai mult (2017); Selfie (2018); Lumea-n gamă marțiană (2019.
Printre autorii traduși de el se numără Lewis Carroll, T.S. Eliot, Shel Silverstein, Roald Dahl, Dr. Seuss, Julia Donaldson, Silvia Plath, Maurice Sendak, J.K. Rowling, Adam Gidwitz.
Florin Bican a participat, ca autor pentru copii, la târgurile de carte de la Frankfurt, Istanbul și Sofia.