Andreea Iatagan

Este jurnalistă de peste douăzeci de ani. A lucrat în presa scrisă, la mai multe ziare şi reviste, iar acum este editor la jurnalele Televiziunii Publice – TVR.
Ajutată de fetiţa ei, Sofia, a început să îşi lase imaginaţia să iasă la joacă şi să aştearnă pe hârtie poveşti cu libelule zănatice, bondăriţe istețe, spiriduşi plini de surprize şi iepuri înţelepţi. Fetiței ei îi sunt dedicate toate cărțile pe care le-a scris, pentru că fără ea, niciuna dintre povești nu ar fi existat.
Andreea susţine ateliere de lectură în şcoli şi grădiniţe, unde le vorbeşte copiilor despre cărţi, lumi magice şi personaje fantastice. Și în care îi încurajează să își descopere puterile și talentele care îi fac speciali. Andreea este recunoscătoare tuturor copiilor pe care îi întâlnește la aceste ateliere, pentru că ei o iau de mână și o poartă în lumea lor caldă și inocentă, plină de culoare. Poveștile pe care le scrie sunt un semn de prețuire pentru ei și de prietenie sinceră.

Andreei îi place cel mai mult să vorbească vrute și nevrute cu fetița ei până în miez de noapte, să citească la umbră în grădina părinților ei, să călătorească și să vadă lumea, să admire răsăritul și să numere stelele. Andreea se simte cel mai bine printre copii și printre cuvinte.

andreeaiatagan.ro