„Caravana De Basm în Oltenia de sub munte”, un proiect organizat de De Basm –  Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți din România, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Antim Ivireanul și Elefant.ro, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, a ajuns la final. Și e unul minunat: poveștile copiilor din cele patru sate (Popești, Vlădești, Valea Mare și Pietrari) pot fi citite acum pe site-ul De Basm și vor pleca în curând, în varianta lor tipărită, către micii lor autori.

Caravanele De Basm sunt, încă din 2019, niște călătorii de educație culturală și de tors povești în România rurală, prin care ne propunem să ajungem la cât mai mulți copiii care au un acces limitat la cultură, la cărți și la întâlniri relevante cu literatura dedicată lor și cu cei care o fac. În premieră, copiii pot să își vadă numele și poveștile în cele patru antologii tipărite, care vor intra în bibliotecile lor personale, dar și în cele comunale. Adina Rosetti, Andreea Iatagan, Carmen Tiderle, Iulia Iordan, Sînziana Popescu și Victoria Pătrașcu au fost alături de ei în luna mai și i-au însoțit în fascinanta călătorie a poveștilor de la jocul imaginației până la varianta care constituie debutul literar a 92 de copii din Vâlcea.

Suntem mândri și bucuroși că am fost alături de ei în această călătorie creativă și le mulțumim tuturor celor care i-au sprijinit pe micii autori să scoată la lumină povești pline de inventivitate.

 Am descoperit în satele din Oltenia de sub munte copii plini de viață, inteligenți, curioși, copii care pot schimba lumea dacă li se acordă șansele egale pe care le merită. 

Nu ne rămâne decât să ne înclinăm în fața Poveștilor și Autorilor și să vă redăm aici câteva fragmente care să deschidă apetitul pentru lectura Antologiilor De Basm, disponibile în varianta online aici: Vlădești, Valea Mare, Pietrari și Popești.

Cu sprijinul Elefant.ro, partener al Caravanei De Basm în Oltenia de sub munte, Bibliotecile Comunale din cele patru localități, precum și Biblioteca Județeană Antim Ivireanul, au primit în iunie 2021 o importantă donație de cărți, care va înlesni accesul mai multor copii și tineri la literatura contemporană.

***

CARAVANA DE BASM în Oltenia de sub munte

Mai-iulie 2021

Ateliere creative pentru copii de 8-12 ani în Pietrari, Vlădești, Popești, Valea Mare 

Lecturi publice la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea.

Patru antologii tipărite, disponibile online din iulie  pe www.debasm.ro 

Dotarea cu cărți de literatură pentru copii și tineret a patru biblioteci comunale și a Bibliotecii județene Antim Ivireanul din Rm Vâlcea, cu sprijinul Elefant.ro

cu Adina Rosetti, Victoria Pătrașcu, Carmen Tiderle, Iulia Iordan, Lavinia Braniște, Andreea Iatagan și Sînziana Popescu

manager de proiect: Ioana Gonțea

Un proiect deBASM în parteneriat cu Elefant.ro și Biblioteca Județeană Antim Ivireanul

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.