Claudia Groza Lazăr

Poveștile au urmărit-o din copilărie. Nu știa să scrie, dar iubea cărțile, la fel de mult cum iubea copiii. Visa că va ajuta copiii să transforme o poveste în joc, în lecții de viață. În clipa în care a devenit profesor de biologie, a înțeles că e pe drumul cel bun și a ales să combine știința cu poveștile. Apoi, urmând cursuri de scriere creativă, a prins viață primul personaj și prima carte, Tobias, elefănțelul colorat. Când a aflat că știința este mai atractivă prin povești, l-a creat pe detectivul Curios, care duce copiii prin diverse locuri, realizând un lanț interdisciplinar, din care se pot crea jocuri și multe idei de activități pentru petrecerea timpului liber.

Târgul de Carte Gaudeamus este locul unde Claudia Groza Lazăr se simte în largul ei, oferind autografe și îndemnând copiii la lectură, instrumentul prin care pot călători, pot avea o lume mai bună prin ideile ivite dintre coperte.

Fericirea ei a prins aripi când poveștile ei s-au cuibărit în manuale și auxiliare școlare, dar și la Radio Itsy Bitsy, astfel ajungând în cât mai multe case, umplând suflete cu lumină și încredere.

În momentul în care Claudia a devenit mamă de gemeni, sursa de inspirație a devenit o stea strălucitoare noapte de noapte, la lumina căreia s-au scris alte zeci de povești, adunate în Balonul călător și prietenii lui.

www.claudiagrozalazar.ro