Laura Grűnberg

Scriitoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România şi co-fondatoare a Asociaţiei  De Basm.

A publicat o serie de cărţi de autor pentru copii:  Îmbrățișătoarea, Univers; Improveşti. Poveşti cu lucruri simple, hazlii, fireşti, Arthur, Să creştem mici. Carte pentru cei mici care trebuie neapărat citită de cei mari, Arthur, Istoriioare, Univers,  (re-editare  Istorie cu copii şi Pârş, Pisică, Frunză de Gutuie, Compania); Povestea unui Gând Strănutat, Paralela 45.

Alte povești fac parte dintr-o serie de volume colective precum cele din colecţia Cărţile mele sau  Mica istorie a unui neam mare (Arthur), Bukătăria de texte şi imagini (Arthur / Pandora). Este de asemenea co-autoare a volumelor Nesupusele. 100 de femei pentru 100 de ani de Românie modernă (Univers).

A participat în calitate de scriitoare la diverse târguri de profil internaționale (Bolonia, Praga, Copenhaga, Paris) și fragmente din cărţile ei sunt introduse în diverse manuale şcolare.

Laura Grünberg are de asemenea o bogată experienţă în zona educațională, cu multe ateliere de scriere creativă pentru copii şi adulţi la activ.

Când nu scrie cărţi pentru copii, Laura Grűnberg este profesoară universitară de sociologie la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din Bucureşti, face activism în domeniul drepturilor femeilor, scrie cărți de specialitate, joacă tenis, merge la ski și se bucură  ca orice mamă de orice realizare mică sau mare a băiatului ei.

www.vestidesprepovesti.ro