Laura Pamfiloiu

S-a născut și a copilărit în Târgu-Mureș. După terminarea liceului, secția de limbi străine, a urmat Facultatea de Litere din Cluj-Napoca, oraș de care s-a îndrăgostit și pe care nu l-a mai părăsit. Pentru că nu era pregătită să părăsească școala și mai ales copiii, s-a făcut profesoară de limba engleză, lucrând mai întâi cu cei mici și foarte mici de grădiniță, apoi cu copiii mai mari ai Liceului Teoretic Elf din Cluj-Napoca.

Crocodilul cu buzunare a fost prima poveste pe care a scris-o pentru Dan, fiul ei. Povestea a apărut la editura Via în volumul Povești cu nasturi, în 2014. Superbele ilustrații realizate de Cristina Barsony au făcut ca volumul să intre în finala concursului de design Cele mai frumoase cărți din România.

Colaborarea cu editura Via a continuat și în anii următori, astfel că în 2015 apare Visul licuriciului, în 2016, Pălăria bunicului meu, iar în 2020, Ceasornicăria lui August.

A publicat numeroase povestiri pe platforma literară Literomania și pe site-ul Revistei de povestiri.

În 2019 publică o povestire în antologia de proză scurtă Literomania, nume de cod Flash Fiction, editura Paralela 45.

Laura Pamfiloiu colaborează și cu revista Fabulafia în care a publicat trei povești, antrenează copii la cursurile de scriere creativă ale Academiei Motanov și speră ca într-o zi să locuiască într-un sat de pescari de la malul mării.