20-26 octombrie 2018

Asociația De Basm a fost parteneră EUNIC în organizarea Lunii literaturii europene la București. Membrii asociației au susținut ateliere de lectură, scriere creativă, workshopuri pentru elevi, părinți, bibliotecari și cadre didactice, menite să promoveze lectura în rândul copiilor și tinerilor, dar și să atragă atenția părinților și cadrelor didactice asupra importanței cititului, în familie și la școală. Seria de evenimente şi activităţi organizate pe tot parcursul lunii octombrie la Bucureşti, în şcoli, la sediul ICR, in Libraria Cărturești Verona şi în mediul online au distribuit următoarele mesaje: Cititul este distractivCititul este util – cititorii activi au succes la învăţat şi în viaţă; Cititul te ajută să interacţionezi cu alte culturi şi să le înţelegi mai bine.

Cărți Tatuate – Intră în pielea literaturii!

În paralel cu evenimentele din „Luna Literaturii”, De Basm a lansat, pe pagina de Facebook a asociației, campania online Cărți Tatuate. Provocarea pe care am aruncat-o copiilor și adulților deopotrivă a fost să conceapă un “tatuaj” cu acea carte din copilărie care i-a impresionat cel mai tare (un personaj, un titlu de carte scris caligrafic, o mică pictură, un citat), să o trimită la adresa asociatiadebasm@gmail.com și să motiveze, într-un text scurt, alegerea.

Am primit peste o sută de astfel de tatuaje literare, care pot fi văzute în galeria foto online

facebook.com/De-basm

Cele mai reușite tatuaje au fost premiate cu cărți puse la dispoziție de partenerii noștri: Editura Arthur, Editura Cartier, Editura Univers, Editura Cartea Copiilor, Editura Frontiera, Editura Institutului Cultural Român.