Membri Fondatori
Adina Rosetti
in copilărie a umplut caiete cu compuneri despre vacanțe extraterestre. Ceva mai târziu, a aterizat la o facultate economică și, până la urmă, a devenit scriitoare și jurnalistă. A primit premiul “Tânărul Jurnalist al Anului 2007” (secţiunea Cultură), acordat de Freedom House.
Victoria Pătrașcu
A fost regină și a condus până la șase ani Țara Dinspateleblocului. Cu granițe între melcul de gunoi, bătătorul de covoare și braseria Geamuri Late. Putea să stea în cap un minut și jumătate, să prindă mormoloci cu mâna goală și să vorbească pe limba pisicilor vagaboande.
Iulia Iordan
Prin clasa a treia, Iulia a primit un carnețel verde de la un prieten pe care nu l-a întâlnit niciodată, deși corespondează de aproape treizeci de ani. De atunci s-a lipit de ea obiceiul de-a purta tot timpul un carnețel în care să mâzgălească.
Laura Grünberg
Din familie de filosofi, de mică se căuta pe sine. Ba prin cărți, ba prin sporturi (gimnastică sau tenis) sau prin fața blocului unde inventa tot felul de jocuri.
Membri
Carmen Tiderle
Carmen Tiderle , o știți, scrie poezii zbanghii pentru copiii de toate vârstele și face spectacol când le citește. Gândește-te la orice cuvânt și, în cărțile lui Carmen (10 la număr), o să găsești cel puțin un vers cu/despre el. Da, are și poezii cu vaci astronaute! Culoarea ei favorită e vara și animalul preferat e albastrul cu picățele. Are breton, tatuaje temporare, și crede că dacă oamenii ar da mai des în mintea copiilor (și a copacilor), lumea ar fi mai bună.
Sînziana Popescu
Sînziana Popescu este o Pasăre Măiastră, care a ales să locuiască pe un Tărâm Fermecat ca să-i apere pe cititorii mici și mari de orice pericol. Doar se știe că Strigoii, Ielele, Zmeii, Căpcăunii sau Solomonarii pândesc la fiecare colț și capăt de rând ca să atace bunul mers al lucrurilor.
Andreea Iatagan
Andreea Iatagan este jurnalist şi redactor de carte. Când imaginaţia ei nu mai poate sta locului şi vrea sa iasă la joacă, aşterne pe hârtie poveşti pentru copii cu libelule zănatice, bondăriţe înţelepte, spiriduşi plin de surprize şi iepuri înţelepţi. Andreea susţine ateliere de lectură în şcoli şi se simte cel mai bine printre copii şi printre cuvinte.
Lavinia Braniște
Lavinia Braniște s-a născut și a crescut la Brăila și, după lungi peregrinări prin multe locuri, s-a stabilit la București. A studiat limbi străine și literatură și a început să scrie de mică, dar scriitoare și-a dorit să fie abia după mai multe cărți publicate, când a văzut că lumea o ia în serios. Cel mai bine scrie iarna, pentru că se întunecă devreme. Îi place să aibă o lumină mică, aprinsă deasupra mesei de scris, și îi mai place liniștea sau iluzia de liniște pe care o aduce întunericul.
Brândușa Luciana Grosu
Brândușa Luciana Grosu este autoare fantasy şi visător-creator. A studiat psihologia, jurnalismul, relaţiile internaţionale. Acum studiază ceea ce o interesează cu adevărat.
Irina Anca Mureșan
Irina Anca Mureșan este prietenă bună cu copiii, iubește cărțile și arta. Absolventă a Facultății de Științe Economice din Timișoara, după un periplu profesional de 15 ani in mediul corporatist, Irina a ales să se dedice unor vechi pasiuni – scrisul și pictura.
Cristina Beatrice Preda
Cristina Beatrice Preda a fost fascinată de la o vârstă fragedă de povești. Atât de cele clasice, cât și de cele inventate de mama ei pentru a o adormi. Când i se citea o poveste simțea că poate deveni oricine și poate învinge orice.
Cristina Andone
Cristina Andone este scriitor, activist educațional și trainer de creativitate. Cărțile sale, „Povești din Pădurea Muzicală”, vândute în 150.000 de exemplare, își propun să îi familiarizeze pe copii cu muzica clasică printr-o metodă pedagogică originală: ‘audit de brand muzical’.
Francisca Stoenescu
Francisca Stoenescu este născută la 18 mai 1935. Absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism „I. Mincu” București. Membră a Uniunii Scriitorilor din România- Literatura pentru Copii și tineret. Membră a „GBK”- Uniunea artistiștilor vizuali, Gerderlanden, Olanda. (1995-2009)
Simona Epure
Simona Epure este absolventă a facultății de drept și a început să publice cărți pentru copii în anul 2014. Cărțile ei sunt potrivite, în general, copiilor preșcolari: rime vesele, poezii și povești în versuri. Prin textele sale, îi îndeamnă pe cei mici să exploreze și să descopere natura, să se amuze, să mănânce sănătos, dar, mai ales, să se joace. Afară, în aer liber, cu mult curaj, căci numai așa vor rămâne cu amintiri prețioase.
Luminița Corneanu
Luminița Corneanu a crescut și a studiat în Craiova. Când era mică, transforma cărțile de povestiri în manuale și se juca de-a școala cu copiii de pe ulița din satul bunicilor. Iubea basmele de orice fel și-a continuat să le citească și când s-a făcut mare.
Laura Pamfiloiu
Laura Pamfiloiu trăiește printre copii, iar școala a fost mereu o a doua ei casă unde, dintr-o bancă mică s-a mutat într-una mai mare. S-a născut la Târgu-Mureș, dar locuiește în Cluj, oraș de care s-a îndrăgostit pentru totdeauna în momentul în care a venit la facultate. E sigură că viața ei are două anotimpuri, respectiv școală și vacanță.
Iulia Negroiu
Iulia Negroiu a absolvit Facultatea de Drept a Universității București şi Institutul Național al Magistraturii. A devenit magistrat, iar mai apoi, avocat în Baroul Bucureşti. Pasiunea pentru literatură şi istorie a creat pentru Iulia un spațiu pe care l-a considerat ca o ancoră într-o lume mai bună.
Cosmin Perța
Cosmin Perța Poet, prozator și eseist. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Și-a continuat studiile în literatură la Universitatea din București, cu un master în literatura contemporană, obţinând ulterior titlul de doctor cu o lucrare despre literatura fantastică est-europeană. A publicat mai multe romane și volume de eseuri, povestiri și poeme. În 2012 a obţinut premiul Tânărul prozator al anului. Fragmente din opera sa poetică au fost traduse în 16 limbi. În prezent este lector la Universitatea Hyperion din București.
Mihai Mănescu
Mihai Mănescu este pasionat de poveşti și aplică principiile construcţiei unei poveşti în absolut tot ceea ce face. Le-a aplicat în cei 20 de ani de carieră în industria cinematografică, acolo unde este scenarist şi producător cu mai multe filme la activ, în cei peste 10 ani de când predă scenaristică la Universitatea Hyperion și în cei 6 ani în care a coordonat comunicarea celui mai mare ONG medical din România, HOSPICE Casa Speranţei.