Între 24 august și 4 septembrie 2020 Caravana De Basm, un proiect organizat de De Basm. Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți, în parteneriat cu Agenția Împreună, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, a poposit la Școala Gimnazială din Conțești, Teleorman, și la Școala Gimazială din Viperești Buzău. A fost o intervenție în profunzime care răspunde nevoilor copiilor și comunităților lipsite de acces la cultură prin tehnici artistice și exerciții ludice și care i-a încurajat pe copii să reflecteze asupra identității lor, dar și asupra felului în care se integrează în grupul de prieteni, clasă, școală sau comunitate.

Iulia Iordan, Carmen Tiderle, Laura Grunberg, Adina Rosetti și Victoria Pătrașcu s-au întâlnit, au povestit și au cules poveștile copiilor fantastici, dornici de joacă și visare, plini de întrbări și mirări din Conțești și Viperești.

 Timp de o săptămână în fiecare localitate, împreună, au construit, cu răbdare și înțelepciune, o altă lume. O lume de basm, mai bună și mai frumoasă. La Conțești a aterizat Utopica și s-a râs în versuri, la Viperești s-au găsit Nesupuse, un nou tărâm – Modernșteni și Declarația drepturilor copiilor!

 Din aceste întâlniri scriitoarele au cules poveștile copiilor despre locul în care trăiesc și despre tărâmuri fantastice: Planeta Carte, Terra Perfectis, Deșertul de hârtie. Povești populate cu eroi din viața reală: tanti Mioara, directorul, copiii înșiși sau cu personaje fantastice, unele chiar extraterestre: Carțianul de pe Planeta Carte, doamna Rățgăină sau un balaur care nu poate fi prins decât cu Lasoul Adevărului.

Antologia online Caravana cu povești din Conțești și Viperești ajunge la publicul larg, cititorii mici și mari, cu cele cinci povești culese din Conțești și Viperești: ”Mario, Vicky și carțianul”, Carmen Tiderle ,”Evolio”, Laura Grunberg, ”Utopica aterizează la Conțești”, Iulia Iordan,”Nesupusele din Viperești”, Adina Rosetti și ”Țara din Deșertul de hârtie”, Victoria Pătrașcu.