PREAMBUL

 

În cadrul evenimentelor prilejuite de Zilele LittleLIT – Împreună 2021, Asociația De Basm lansează, începând cu data de 29 martie 2021, campania națională online „Cărți Tatuate”, în partneriat cu editurile Arthur, Univers și Cartea Copiilor.

Ideea de la care a plecat această campanie este că  așa cum tatuajele reprezintă semne pe care iubirile, experiențele și speranțele noastre le-au lăsat pe piele tot așa iubirea pe care o avem față de cărți ne tatuează pentru totdeauna sufletul, lăsând urme nevăzute care ne fac să fim cine suntem.

Provocarea pe care o lansăm copiilor este să conceapă un desen al unui “tatuaj”, inspirat dintr-o carte a copilăriei, care vorbește despre ce înseamnă să fii ÎMPREUNĂ. Desenul, scanat sau fotografiat, va fi trimis într-un mesaj pe adresa campaniei împreună cu un text, nu mai mare de 150 de cuvinte, în care să fie motivată alegerea făcută.

Tatuajul poate reprezenta personaje dintr-o carte, poate fi un titlu de carte scris caligrafic, un desen abstract, un citat scris caligrafic. Desenele pot fi în orice reprezentare grafică, în orice tehnică, pentru că nu există greșeli atunci când ne exprimăm iubirea sincer și din suflet.

Ultimul an a fost dificil, dar chiar și în cele mai grele momente cărțile și poveștile ne-au deschis ușile și ferestrele pe care nu le-am putut deschide în realitate. Ne-am dat sema, în singurătate, că ne place și vrem să fim ÎMPREUNĂ, că ceilalți ne sunt necesari și importanți. Căci ce ar fi Matilda fără Ms Honey, Peter Pan fără Tinkerbell, Dorothy fără cățelul Toto, Omul de Tinichea, Leu și Sperietoare, Micul Prinț fără floarea lui, Harry Potter fără Hermione și Ron sau Mowgli fără Bagheera și Baloo? Împreună ne este mai bine.

Așteptăm așadar tatuajele voastre, iar cele mai reușite dintre ele vor fi premiate cu cărți. Cele mai frumoase și mai interesante cărți pentru copii și adolescenți vor ajunge la cei care iubesc cărțile și literatura.

 

REGULAMENT

Articolul I – Context

Prezenta campanie face parte din proiectul Zilele LittleLIT- Împreună, organizat de Asociația De Basm și finanțat de AFCN.

Scopul acestei campanii este:

 • Să apropie copiii de cărți și de literatură
 • Să stimuleze creativitatea plastică a copiilor
 • Să sensibilizeze copiii la ideea de ”Împreună”

Articolul II – Condiții de participare

La această campanie pot participa INDIVIDUAL copii  cu vârste cuprinse între 4-15 ani, cu domiciliul sau cu reședința în România. Campania ”Cărți Tatuate” va fi organizată pe trei secțiuni:

 

 • Nivelul I – prescolari (4-5 ani)
 • Nivelul II – clasele I-IV (6-10 ani)
 • Nivelul III – clasele V-VIII (11-15 ani)

 

 

Articolul III – Realizarea tatuajelor

Fiecare participant la campanie va realiza  și va trimite la adresa indicată un singur desen al unui tatuaj, inspirat dintr-o carte a copilăriei, care să se potrivească temei: ÎMPREUNĂ.

 • Lucrarea trebuie să fie un desen sau o pictură originală a copilului pe baza temei indicate
 • Desenul va fi realizat pe o hârtie cu dimensiunea de 10×10 cm
 • Desenul va fi realizat doar în două culori, la alegere
 • Desenul va fi scanat sau fotografiat și trimis ca atașament într-un mail la adresa cartitatuate@gmail.com până la data de 15 iunie 2021, ora 17.00
 • In mailul care va avea atașat desenul cu care se va participa la campanie vor apărea obligatoriu următoarele informații:
 1. Numele și prenumele participantului
 2. Vârsta
 3. Adresa de domiciliu
 4. Un scurt text prin care va explica motivul pentru care a fost aleasă cartea care i-a inspirat să creeze desenul (maximum 150 de cuvinte)

Toate condițiile prezentate mai sus sunt obligatorii. Absența uneia dintre ele atrage automat descalificarea concurentului.

 

Articolul IV – Perioada de desfășurare

Campania Cărți Tatuate se va desfășura în perioada 29 martie- 30 iunie după cum urmează:

Etapa I29 martie – 15 iunie 2021

În această perioadă participanții vor fi trimite la adresa cartitatuate@gmail.com desenele tatuajelor inspirate din cărți. Toate desenele primite vor fi ridicate și vor putea fi admirate într-o galerie realizată pe pagina de Facebook a Asociației De Basm.

Etapa a II-a15-30 iunie 2021

Un juriu format din designeri de carte, ilustratori și scriitori va analiza toate desenele trimise de participanți și va alege trei desene câștigătoare, câte unul pentru fiecare nivel de vârstă.

Etapa III30 iunie 2021

Anunțarea pe pagina Asociației De Basm a celor trei câștigători.

 

Articolul V – Criterii de evaluare a desenelor

 • Originalitate
 • Claritate
 • Respectarea temei campaniei – ÎMPREUNĂ
 • Respectarea condițiilor de realizare a desenelor și de trimitere a acestora (dimensiune, 2 culori, text însoțitor, datele de identificare ale expeditorului)
 • Interpretarea creativă a temei
 • Unitatea compoziției

 

Articolul VI – Premii

Toate desenele trimise de copii vor fi expuse, cu precizarea numelui și prenumelui, într-o galerie virtuală pe pagina Asociației De Basm. Pe întreaga durată a campaniei vor exista postări pe pagina asociației cu desenele trimise de copii, cu gândurile lor legate de cărțile preferate, despre cum literatura ne ajută să fim împreună.

În urma jurizării, vor exista trei premii, câte unul pentru fiecare nivel de vârstă. Premiile vor consta în trei pachete de cărți, cîte unul pentru fiecare participant.

Totodată, cele trei desene premiate vor fi transformate în tatuaje temporare și vor fi dăruite copiilor în cadrul acțiunilor prilejuite de Zilele LittleLIT – Împreună (octombrie 2021).

Cei trei câștigători ai concursului au obligația de a trimite ilustrațiile în original la adresa comunicată de Organizator până la data de 15 iulie 2021.

Articolul VII –  DISPOZIȚII FINALE

Participantii sunt de accord ca datele (nume prenume varsta adresa) sa fie prelucrate de Asociatia De Basm doar in scopul concursului, respectand prevederile GDPR.

Participanţii la prezenta campanie acceptă să se conformeze întocmai acestui Regulament. Validarea și acordarea premiilor se va face conform prezentului Regulament.

Odată cu înregistrarea la campania Cărți Tatuate, participantul declară în mod liber, expres şi neechivoc că nu are niciun fel de pretenții prezente şi/sau viitoare, de nicio natură, faţă de organizator.