Cărți Tatuate

Intră în pielea literaturii

Concurs pentru școli

Asociația De Basm lansează, în cadrul LittleLIT – Întânirile De Basm2019, a doua campanie CĂRȚI TATUATE, încurajată de succesul celei dintâi, desfășurată în cadrul Lunii Literaturii Europene din 2018. Regulamentul de participare (mini) este disponibil mai jos.

Ce sunt tatuajele? Semnele pe care iubirile, experiențele și speranțele noastre ni le-au lăsat pe piele.  

Ce este o carte tatuată? O carte pe care am citit-o şi care ne-a rămas în suflet. 

Iubirea pe care o avem față de cărți, experiențele pe care le-am avut prin intermediul lor și speranțele pe care ele le-au sădit în noi n-ar trebui înscrise, la rândul lor, undeva?  

Dacă fiecare carte pe care am îndrăgit-o ne tatuează pentru totdeauna sufletul şi dacă rândurile scrise lasă urme nevăzute la interior, atunci da, lecturile noastre ne fac să fim cine suntem.

Provocarea noastră pentru copii: să conceapă un „tatuaj” cu acea carte din copilărie care i-a impresionat cel mai mult. Tatuajul poate reprezenta schiţa unui personaj, poate fi un titlu de carte scris caligrafic, o mică pictură, un colaj, un citat. Orice reprezentare grafică, orice tehnică, pentru că ştim că nu există greșeli atunci când ne exprimăm iubirea sincer și din inimă.

Data-limită de trimitere a tatuajelor este 25 octombrie, într-un mesaj pe adresa cartitatuate@gmail.com.

Toți participanţii vor fi premiaţi cu pachete cu tatuaje literare temporare realizate de artista Livia Coloji.

Toate tatuajele vor fi postate pe pagina De Basm.

Marele Premiu (cărţi, multe cărți!) se va acorda echipei care se dovedeşte cea mai populară în urma aprecierilor publicului!

Surprizele nu vor lipsi, așa că urmăriţi noutățile de pe pagina De Basm!

(mini)REGULAMENT

  1. La  concurs pot participa copiii cu vârste cuprinse între 6-16 ani, organizaţi în clase de elevi (numite mai jos echipe). Nu sunt acceptate participări individuale.
  2. Concursul este adresat școlilor, liceelor și bibliotecilor. Profesorii coordonatori sunt rugaţi să trimită toate desenele echipei într-un acelaşi mesaj electronic.
  3. Creaţiile copiilor pot fi fotografiate sau scanate şi este de dorit să fie salvate cu nume_prenumeautor în titlul fişierului. Numele şi vârsta fiecărui participant trebuie listate separat şi în mesajul prin care se face înscrierea echipei în concurs.
  4. Nu există un număr minim de desene cu care o clasă poate intra în concurs, dar ne-am bucura ca echipele să participe în varianta lor completă (adică: toată clasa!)
  5. Fiecare participant este rugat să trimită propriul tatuaj. Nu se acceptă creaţii colective! (Dar echipele sunt libere să-şi creeze o identitate proprie şi un concept vizual unitar).
  6. Fiecare participant va însoţi tatuajul său cu un scurt text prin care va explica de ce a ales cartea care l-a inspirat să creeze.
  7. Tatuajele trebuie trimise până pe 25 octombrie într-un mesaj pe adresa  cartitatuate@gmail.com