Cărți Tatuate

Intră în pielea literaturii

Concurs pentru școli

CONCURSUL “Intră în pielea literaturii cu CĂRȚI TATUATE” a ajuns la cea de-a treia ediție, cu ocazia Zilelor LittleLIT – ÎMPREUNĂ!

Ce sunt tatuajele? Semnele pe care iubirile, experiențele și speranțele noastre ni le-au lăsat pe piele. Ce este o carte tatuată? O carte pe care am citit-o şi care ne-a rămas în suflet.

Provocarea noastră pentru copii (5-15 ani) a fost să conceapă desenul unui „tatuaj” cu acea carte din copilărie care le-a arătat în cel mai sugestiv mod cum putem fi ÎMPREUNĂ, ce înseamnă să îl înțelegi, să îl accepți și să fii alături de ”celălalt”, orice formă, chip sau caracter ar avea acesta. 

Zeci de mesaje au sosit până pe 15 iunie pe adresa cartitatuate@gmail.com. Mărturisim că ne-a fost tare, tare greu să jurizăm și alegerea a fost foarte dificilă. Dar acest concurs nu a fost despre premii și câștiguri, ci despre de a locui #împreună, timp de trei luni, într-un spațiu #debasm, colorat de desenele și gândurile copiilor. Fiecare tatuaj literar a fost văzut, a fost cântărit și a fost apreciat.

La data de  28.06.2021, la sediul Asociației De Basm, juriul desemnat de Organizator – compus din Adina Rosetti (scriitoare, președinta Asociației De Basm), Victoria Pătrașcu (scriitoare), Iulia Iordan (educator cultural, scriitoare), Cristiana Radu (ilustratoare) și Adelina Butnaru (graphic designer) – a analizat lucrările trimise ținând cont de următoarele criterii:

  • Originalitatea, claritatea și unitatea compoziției
  • Respectarea temei campaniei – ÎMPREUNĂ
  • Respectarea condițiilor de realizare a desenelor și de trimitere a acestora (dimensiune, folosirea a maximum două culori, text însoțitor, datele de identificare ale expeditorului)
  • Interpretarea creativă a temei

În urma jurizării și a dezbaterii în detaliu a lucrărilor, juriul a desemnat următorii câștigători:

– Câștigător la categoria 4-5 ani:

ALEXANDRU TUDOSE – 5 ani – “Micul Prinț”, Antoine de Saint Exupery

– Câștigător  la categoria 6-10 ani

MARIA GHERGHINA – 10 ANI – “Toate pânzele sus”, Radu Tudoran

– Câștigător la categoria 11-15 ani

Premiul ex aequo (la egalitate)

FLAVIA NĂSTURAȘ  – 14 ani – ”Tu și cu mine”, Synne Lea și Stian Hole

și

RADU OPREA – 11 ani -” Dumbrava Minunată”, Mihail Sadoveanu

Le suntem recunoscători tuturor copiilor pentru efortul depus. Lucrările lor vor rămâne pe pagina noastră de Facebook și vor fi admirate de întreaga comunitate #debasm.

Parteneri: Editura Arthur, Editura Cartea Copiilor, Editura Univers

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național