Despre LittleLIT

Scopul

„LittleLIT pe scenă” continuă tradiția inițiată de proiectele culturale ale asociației DE BASM de promovare a literaturii contemporane pentru copii.
Timp de șase zile, între 16-21 octombrie 2023, la Timișoara, micul șoricel albastru de bibliotecă, mascota LittleLIT, va construi un spațiu magic pentru autori și cărțile acestora, un soi de insulă fermecată unde organizatorii își doresc ca toți cei prezenți – scriitori, actori, librari, copii, părinți și educatori – să se simtă ca fiind parte a unei comunități.

Tematica

POVEȘTILE SE DAU ÎN SPECTACOL

Am ales această temă pentru proiectul LittleLIT pe scenă, pentru a semnaliza necesitatea unor povești noi pentru generațiile noi de spectatori. Credem că în ultimii ani au apărut numeroase povești valoroase scrise de autori români și credem că parte dintre ele ar putea să se dea de trei ori peste cap și să se regăsească în repertoriul teatrelor pentru copii și tineret, alături, desigur, de poveștile clasice, cele care au încântat generații întregi.

Cum facem ca aceste povești să ajungă să se dea în spectacol? Cum scurtăm drumul de la carte la spectacol? Cum găsim împreună, scriitori, regizori, actori, scenografi, modalitățile cele mai eficiente și mai ingenioase de a construi împreună spectacole relevante pentru noile generații?