CONCURS

În cadrul proiectului “LittleLIT pe scenă – Poveștile se dau în spectacol”, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Asociația De Basm a lansat, începând cu data de 10 iulie 2023, concursul național de scriere creativă „Șase păpuși în căutarea unei povești”, în parteneriat cu Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin din Timișoara, editura Arthur și Librăriile Cărturești.

Provocarea pe care am lansat copiilor între 8 şi 12 ani a fost să scrie o poveste în limba română pentru una dintre cele șase păpuși ale Teatrului Merlin, pornind de la fotografia și istoria ei. (detalii despre regulament aici )

Zeci de mesaje au sosit până pe 20 septembrie pe adresa concursdebasm@gmail.com. Mărturisim că ne-a fost tare, tare greu să jurizăm și alegerea a fost foarte dificilă. Fiecare poveste a fost citită și a apreciată. Dar acest concurs nu a fost despre premii și câștiguri, ci despre de a locui #împreună într-un spațiu #debasm, colorat de poveștile copiilor.

După discuții și deliberări, juriul format din scriitoarele Victoria Patrașcu, Adina Rosetti, Iulia Iordan, Luminița Corneanu, Andreea Iatagan și Laura Grunberg a hotărât :

MARELE PREMIU

CRISTINA LUCA PARAPIRU, pentru povestea ”Nume de cod : Găina Neagră”

PREMIILE I; II; III, (la egalitate de puncte)

BOLOGNA MATILDE, pentru povestea ”Dodo, clovnul tontălău”

LUPAȘ ALEXANDRA, pentru povestea ”Rex, cățelușul fără nume”

ROGOJANU ANA, pentru povestea ”Spioana cu pene negre”

Poveștile lor pot fi citite aici.

Le suntem recunoscători tuturor copiilor pentru efortul depus.

Parteneri: Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin, Editura Arthur, Librăriile Cărturești

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național